INULINTECH INDUSTRY SDN BHD

Syarikat kami merupakan pengilang dan pengedar ramuan makanan “superfood” – prebiotic InulinFOS dengan ketulenan dan kepekatan tertinggi menepati piawaian pihak industri makanan dan minuman.Berteraskan inovasi proses biosintesis enzymatik hasil kolabrasi Universiti Malaysia Pahang

MAKLUMAT SYARIKAT​

Inulintech Industry Sdn Bhd berkerjasama dalam membangunkan dan menghasilkan bahan ramuan makanan “superfood” melalui proses biosintesis enzimatik semula jadi untuk industri makanan, minuman dan farmaseutikal.

Melalui inovasi dan teknologi biosintesis, kami mencipta dan menghasilkan makanan super berkualiti tinggi yang akan berfungsi sebagai penambah nutrisi, nilai tambah produk dan pemakanan yang lebih baik untuk manusia.

Ditubuhkan pada tahun 2021 merupakan anak syarikat kepada Peat Organic Sdn Bhd. Syarikat menjalinkan kerjasama penyelidikan dan pengkomersialan bersama kepakaran Universiti Malaysia Pahang dalam mengkomersialkan ramuan “superfood” prebiotik InulinFOS.

KEPAKARAN KAMI

Inulintech Industry Sdn Bhd menawarkan ramuan “superfood” InulinFOS 1.2X Prebiotik fiber berfungsi.Prebiotik InulinFOS 1.2X berasaskan bahan semula jadi untuk menjadikan produk makanan bernilai tambah dengan membantu meningkatkan sifat khasiat pemakanan dan teknikal pelbagai jenis produk, sambil mengekalkan atau meningkatkan rasa atau tekstur.

Melalui kerjasama kepakaran yang jitu, kami menawarkan pelanggan kami asas untuk idea produk baharu dan pelancaran produk yang berjaya. Inovasi & teknologi pengeluaran kami memastikan bahan-bahan yang mampan dan berkualiti tinggi pada setiap masa.

APAKAH YANG KAMI HASILKAN??

Serat Prebiotik InulinFOS 1.2X

Serat prebiotik InulinFOS adalah satu-satunya prebiotik berasaskan semula jadi yang terbukti membantu kesihatan usus dan penghadaman. Pangkalan infomasi saintifik untuk serat prebiotik InulinFOS adalah yang telah terbukti secara saintifik dalam industri makanan, mengesahkan keberkesanannya dalam menyokong kesihatan pencernaan, termasuk sokongan pertahanan sistem dalaman kita.

Dengan sifat unik dan tahap kemanisan yang lebih tinggi berbanding dengan sukrosa.InulinFOS 1.2X adalah pemanis alternatif terbaik untuk gula biasa dan lebih manis yang lain. Memiliki profil rasa yang baik dan kestabilan tinggi terhadap tindak balas pH, suhu dan lain-lain.

InulinFOS telah terbukti menyokong pengurusan berat badan dan membantu tubuh menyerap kalsium, yang baik untuk tulang yang lebih kuat. Di samping itu, mereka menyokong diet rendah glisemik..

APAKAH YANG PENTING BAGI KAMI ??

Perusahaan kami adalah mengenai pemakanan, dan akhirnya mengenai kesihatan dan kehidupan itu sendiri. Kami menyedari sepenuhnya tanggungjawab ini dan menggunakan kepakaran kami untuk menyampaikan produk dan perkhidmatan terbaik.

Kami di Inulintech Industry Sdn Bhd , bersama pelanggan, pembekal dan pihak berkepentingan, menyumbang kepada pemakanan dan kesihatan yang lebih baik. Kami sedar sepenuhnya akan tanggungjawab yang terkandung di dalamnya dan menggunakan semua kepakaran kami untuk memastikan produk dan perkhidmatan kami membolehkan anda membangunkan pemakanan bernutrisi tinggi yang lebih baik.

KELEBIHAN & KEPAKARAN KAMI

RAMUAN TINGGI NILAI NUTRIENT

Kami menghasilkan ramuan prebiotik InulinFOS nilai ketulenan (98%) dengan indeks kualiti yang tertinggi

TEKNOLOGI BARU DIPATENKAN

Syarikat menghasilkan dan memproses dengan menggunakan teknologi enzymatik terkini yang telah dipatenkan untuk penghasilan produk bernilai tinggi

TERBUKTI BERKESAN

Disokong dengan data dan siri ujian khas.Produk ramuan prebiotik yang dihasilkan oleh syarikat kami menepati piawaian industri dan menambah nilai produk anda

Shopping Cart
0
Scroll to Top